Viime viikkoina on voinut havaita, miten ehdokkaat nostavat toisiaan tai puolueita tikunnokkaan. Tämä kuulunee vaalikiimaan ja meno oletettavasti kiihtyy entisestään.

Jokaisen ehdokkaan soisi keskittyvän kertomaan mitä itse on valmis tekemään. Ei sitä mitä toinen on tai ei ole tehnyt. Se jääköön äänestäjien arvioitavaksi.

En ymmärrä politiikassa tai elämässä ylipäätään, miksi itseään pitää nostaa toisten kustannuksella. Debatti on aina paikallaan, mutta senkin voi käydä rakentavassa hengessä.

Elämää on myös vaalien jälkeen ja tiedämme varsin hyvin, ettei eripura ja nokittelu vie toivottuun suuntaan. Tarvitaan puoluerajat ylittävää yhteistyötä.

Jokainen ehdokas haluaa oman alueensa menestyvän ja siten pelaamme kaikki samassa joukkueessa. Riippumatta siitä, mitä väriä tunnustamme.

Mikkelin Nuorkauppakamari on järjestänyt aikanaan läänin kehumiskilpailuja ja nyt olisi paikallaan kaivaa idea naftaliinista. Kyllä jokainen ehdokas itsestään osaa puhua, mutta työ Etelä-Savon eteen mitataan yhteistyötaidoissa.

On aika näyttää, että Etelä-Savoa viedään eteenpäin vahvuudet ja yhteistyö edellä. Näin voimme saada myös muita tukemaan ajatuksiamme ja sitä kautta laajemmat hartiat vaikuttaa.

Meidän kaikkien on myös vietävä vaalikentille itäiselle Suomelle elintärkeitä asioita. Näin ne muistetaan vielä vaalien jälkeen:

Ilmavalvontatutkien vuoksi menetettyjä uusiutuvan energian investointeja itäiseen Suomeen on kompensoitava. Näin meillä voi olla tulevaisuudessakin elinvoimainen itäinen Suomi, mikä myös samalla parantaa koko Suomen turvallisuutta.

Elinvoimainen itäinen Suomi edellyttää panostuksia saavutettavuuteen. Tieverkon kehittämiseen ja ylläpitoon on osoitettava riittävät resurssit ja Savon ratavanhus on saatava kuntoon.

Meillä Etelä-Savossa on eri puolueista osaavia ehdokkaita laittanut itsensä likoon. Suunnataan energiat yhteistyöhön, toisten kampituksen sijaan. Mitä suurempi määrä menee läpi, sen parempi mahdollisuus on tulla kuulluksi Helsingin päässä.