CV

Olen Mikkelissä asuva 35-vuotias diplomi-insinööri ja 4- ja 6-vuotiaiden lasten äiti. Työskentelen Etelä-Savon maakuntaliitolla aluesuunnittelupäällikkönä, jossa vastaan liikennejärjestelmän kehittämisestä ja maakuntakaavan laadinnasta.

Olen Mikkelin kaupunginvaltuutettu ja kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen sekä Etelä-Savon Energian ja Mikkelin oppilaitoskiinteistöjen hallituksen jäsen.  

Jenni vapaalla

Ruuhka-arjen sankari täällä moi. Vapaa-aikani vietän luottamustoimien ohessa aktiivisesti liikkuen. Nautin lenkkeilystä hyvässä seurassa, kuntosalilla hikoilusta ja joogasta. 

Arjessa iltani ja viikonloput kiireisenä pitää 4- ja 6-vuotiaat lapseni. Kotimme sijaitsee Mikkelissä rauhallisella omakotitaloalueella Tupalassa. Harvassa ovatkin ne illat, jolloin kukaan naapureista tai päiväkotikavereista ei piipahda kahville tai leikkimään tai itse kuskaa lapsia johonkin suuntaan. 

Olen harrastanut 6-vuotta nuorkauppakamaritoimintaa ja vuonna 2021 toimin Mikkelin nuorkauppakamarin puheenjohtajana. Tänä vuonna toimin Suomen nuorkauppakamarit ry:n B-alueen varapuheenjohtajana. Lisäksi toimin Allergialapset ry:n varapuheenjohtajana. 

Jenni luottamushenkilönä JA VAIKUTTAJANA

Minut valittiin ensimmäisellä yrittämällä Mikkelin kaupunginvaltuustoon vuoden 2021 kuntavaaleissa. Sain Mikkelin kokoomusehdokkaista 5. eniten ääniä.

Koen vahvuudekseni politiikassa puoluerajat ylittävän yhteistyön, kaikkien tsemppaamisen, tiedonjanon,  suorasanaisuuteni ja sen, etten pidä ns. nollapuheenvuoroja, joissa ei ole mitään sisältöä. 

Niin kunnallis- kuin valtion politiikassa jokaisen valtuutetun ja kansanedustajan tärkein päämäärä on tehdä päätökset yhteisen edun nimissä. Kaakkois-Suomi on vain pieni osa Suomea ja Suomi pieni osa EU:ta – tarvitsemme toisiamme ja laajaa, puoluerajat ylittävää yhteistyötä. 

Aktiivinen vaikuttaja

Toimin / olen toiminut  seuraavissa luottamustehtävissä:  

 • Kaupunginvaltuutettu 2021-, Mikkelin kaupunki
 • Kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen 2020-, Mikkelin kaupunki
 • Mikkelin osaston jäsen 2022-, Etelä-Savon kauppakamari
 • Liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen 2023- ja 2021, Etelä-Savon kauppakamari
 • Hallituksen jäsen, Etelä-Savon energia, 2021-
 • Hallituksen jäsen, Mikkelin oppilaitoskiinteistöt Oy, 2021-
 • Varapuheenjohtaja ja aluekoordinaattori 2023-, Suomen nuorkauppakamarit, B-alue
 • Varapuheenjohtaja 2023-, Allergialapset Ry
 • Hallituksen jäsen 2018-2022, (puheenjohtaja v. 2021), Mikkelin nuorkauppakamari ry
 • hallituksen jäsen 2014–2016, Triathlon ja pyöräilyseura Mikkelin Kramppi
 • Hallituksen jäsen 2013–2014, As Oy Kuloraitti
 • Hallituksen jäsen 2012–2013, FLOB (Otaonnela Floorball) Ry,
 • Hallituksen jäsen (opiskelijoiden edustaja) 2010–2012, Suomen kaavoitusinsinöörien yhdistys ry
 • Hallituksen jäsen (fuksikapteeni), 2010–2011, Maanmittarikilta ry, 

Jenni työelämässä

Olen koulutukseltani maanmittausalan diplomi-insinööri. Valmistuin Aalto yliopistosta kiinteistötalouden koulutusohjelmasta. Olen tehnyt  työurani maankäyttöön, kaavoitukseen ja paikkatietoon liittyvissä tehtävissä. Olen ollut mm. konsultti, asiantuntija, projektipäällikkö ja ylitarkastaja, maankäyttöinsinööri.

Monipuolinen työkokemukseni niin yrityselämästä, kuntaorganisaatiosta sekä nykyisin maakunnallisen edunvalvonnasta Etelä-Savon maakuntaliitosta on antanut minulle kokemusta ja kykyä katsoa asioita useilta eri kanteilta.

Nykyisessä työssäni aluesuunnittelupäällikkönä vastaan Etelä-Savon maakuntakaavan laadinnasta sekä liikennejärjestelmän kehittämisestä ja maakunnan liikenteen ja maankäytön edunvalvonnasta.

Ajatuksiani ja kannaottoja

Alta pääset tutustumaan mielipiteisiini ja kannanottoihin, joita olen eri medioissa julkaissut tai valtuustosalissa laukonut.

Olen 35-vuotias kahden lapsen äiti Mikkelistä, Etelä-Savosta ja ehdolla Kokoomuksen ehdokkaana eduskuntavaaleissa keväällä 2023 Kaakkois-Suomen vaalipiirissä.

Sosiaalinen media